Bokningsbekräftelsen gör din bokning bindande

Som gäst på Lyrsta R B&B får du en skriftlig bekräftelse på din bokning via mail. Läs igenom bekräftelsen och se om allt (datum, priser, antal gäster mm.) överensstämmer med hur du vill ha det. Bokningen blir bindande 24 timmar efter det att bokningsbekräftelsen har skickas ut. Görs din bokning inom 24 timmar incheckning är bokningen bindande från det att bokningen sker.

Hantering av personuppgifter

Vi vill ge dig bästa service och fullgöra våra uppgifter och enligt rådande lagstiftning ber vi om ditt namn, adress, tel.nr, mailadress när du bokar ett rum hos oss. Genom att du slutför bokningen samtycker du till att vi behandlar uppgifterna, vilket i praktiken innebär att de lagras i vårt bokningssystem. Uppgifterna används enbart för att komma i kontakt med dig med anledning av din bokning.

Om du, efter din vistelse, önskar att vi tar bort dina personuppgifter ur vårt systemet så vill vi att du skickar ett mejl till oss. Om inte så spar vi uppgifterna enligt ovan inför nästa gång du bokar.

Betalning

Du betalar för din vistelse i samband med incheckning. Vi accepterar Swisch och kort, däremot ser vi helst att du inte betalar med kontanter. Alla våra priser inkluderar moms. Lakan och handdukar ingår. Detsamma gäller slutstädning av rummet.

Incheckning

Ditt rum finns färdig för incheckning från kl. 16.00 på ankomstdagen. Vi finns här för att möta dig fram till kl. 18.00. Vill du checka in senare går det bra. Om vi av någon anledning inte har möjlighet att ta emot dig så meddelar vi var du hittar nyckeln och vilket rum du ska ha några dagar innan ankomst. 

Vill du komma tidigare än kl. 16 kan vi inte garantera att ditt rum är färdigt. Däremot finns det alltid möjlighet att lämna ditt bagage. Om du vill göra det ber vi dig att höra av dig i förväg så vi finns på plats och kan ta emot dig.

Utcheckning

Du disponerar rummet fram till kl. 11.00 på avresedagen. Men om du så önskar kan du förvara ditt bagage i här hos oss under dagen.
Utcheckning sker, om inget annat har avtalats, genom att du återlämnar rumsnyckeln till oss. Du som gäst är ansvarar för rumsnyckeln under vistelsen. Om en nyckeln saknas vid utcheckning kommer vi att behöva debitera er kostnaden för ett nytt lås (150 Kr).

Om du behöver avboka

Om du får ändrade planer och behöver avboka ditt rum kan du göra det utan kostnad upp till 24 timmar innan den planerade ankomsttiden, därefter debiteras du hela kostnaden.

Trivselregler

För allas trevnad är våra rum rökfria. Vill du röka finns möjlighet att göra det på uteplatserna, men med hänsyn till övriga gäster förstås.

I rummet som vi döpt till ”Tegelrummet” är det möjligt att ha husdjur. Meddela oss vid bokningen om du reser med husdjur så ser vi till att ni får det rummet.

Var varsam om möbler och andra detaljer i rummet. Som gäst är du fullt ut ansvarig för alla eventuella skador som uppstår på boendet och dess inventarier under vistelsen och förbinder dig att ersätta dem. 

Som gäst får du enbart använda rummet till det som avtalades vid bokningen. Du får inte heller låta fler personer övernatta i rummet än de som angivits i samband med bokningen. 

Om villkoren inte följs

Vi som uthyrare har rätt att avbryta din bokade vistelse med omedelbar verkan om du som gäst eller någon i ditt sällskap uppträder störande, begår skadegörelse i boendet eller i området runt omkring, eller om boendet används till annat ändamål än vad du angett. 

Om detta händer måste du och ditt sällskap omedelbart flytta ut utan rätt till någon återbetalning av hyresbeloppet.

Force majeure 

Det som inte får hända händer ändå. Därför har vi båda rätt att frånträda bokningen om den inte kan tillhandahållas på grund av krigshandlingar, naturkatastrofer, arbetsmarknadskonflikter, längre avbrott i vatten- eller energitillförseln, eldsvåda, eller andra liknande större händelser, som ingen av parterna kunnat förutse eller påverka.