Bra att veta

Sommarpool

Under sommarhalvåret kan våra gäster njuta av poolen under varma sommardagar. Kanske ta sig ett dopp efter en lång dags cykeltur? 

Det är en saltvattenpool, vilket är bättre för miljön än vanligt klor och även snällare mot våra kroppar. Poolen är öppen mellan kl. 10.00 – 19.00. 

I anslutning till poolen finns en utedusch. 

Vinterspa

Under vinterhalvåret är vårt utomhusspa igång och får användas av våra gäster. Vattnet är 39 grader och värmer skönt kalla vinterkvällar. 

Kanske en stunds meditation under stjärnklar himmel efter yogapasset?

Ni hittar vårt utomhusspa i trädgården i direkt anslutning till det stora badrummet.

Fyrfota familjemedlemmar

Här bor Bosse som än så länge är ung och busig, men väldigt snäll. Han tillhör den ganska ovanliga rasen Kromfohrländer. 

Hos oss får fyrfota familjemedlemmar bo i ett av våra dubbelrum. 

Föregående bild
Nästa bild

Trädgården

Vi har en stor trädgård som delvis kan nyttjas av våra gäster. I anslutning till salongen finns en uteplats i söderläge med några sittgrupper. Här kan ni inta frukosten när vädret tillåter.

Mellan bodarna finns ett stort altandäck med utemöbler och grillar som våra gäster gärna får nyttja. Kanske köpa en ”Lyrstakorv” på Freijs och lägga på grillen som kvällsmat?

Parkering för bil, mc och cykel

Vi har en stor parkering som ligger i direkt anslutning till huset och där får det plats både bilar, mc och cyklar. 

Vi har också ett samarbete med Sjötorps cykeluthyrning och vi har cyklar för uthyrning här hos oss och som kan bokas när helst det passar

Hållbarhet

För oss på Lyrsta R B&B är hållbarhet viktigt och vi strävar efter att ständigt utveckla vår verksamhet för att bidra till att minska miljöavtrycket. 

I möjligaste mån är allt vi serverar på frukostbordet närproducerat och ekologiskt. För att minska matsvinnet får våra gäster förbeställa t.ex. antal kokta ägg.  Våra städprodukter är miljövänliga liksom tvål- och tvättprodukter. 

Vi sopsorterar, tar reda på regnvatten som används för bevattning av trädgården och vi har solceller på taket för att ta vara på solenes energi.

Vår pool rengörs med hjälp av en så kallad saltklorinator som är skonsam mot miljön. 

Har ni ytterligare förslag och idéer på vad vi kan göra för att förbättra och utveckla vårt hållbarhetsarbete är ni välkomna att berätta det för oss. 

Projekt för utveckling av hemsidan

Denna hemsida har utvecklats i ett projekt med syfte att skapa en attraktiv och lättillgänglig hemsida för våra gäster. Projektet har finansierats med medel från Europeiska jordbruksfonden samt Leader Nordvästra Skaraborg och är en del av paraplyprojektet, Klar kommunikation.